Fiets-Fun

16 daagse Amazone Actief Tour

Niveau: niveau: 4

Een prachtige fietsvakantie dwars door de longen van de aarde; het Amazone regenwoud. Deze fietsvakantie is geschikt voor een ieder die van een stevige fietstocht houdt en volop wil genieten van het amazonewoud.

- De fietsafstanden kunnen 20 tot 60 km. per dag zijn, en zijn zelf te bepalen -


Actief 3


Tijdens deze individuele fietsvakantie in Suriname fietst u in kleine groepen van minimaal 4 personen, met gids en een volgauto met chauffeur.
Ook tijdens deze tocht zijn de vele herkenbare overblijfselen uit de Nederlands koloniale tijd boeiend. Veel hiervan is terug te vinden in en om Paramaribo. De unieke koloniale huizen in de stad spreken erg tot de verbeelding. U zult zich in Paramaribo direct thuisvoelen mede doordat u door de trotse en vriendelijke Surinaamse bevolking gewoon in het Nederlands wordt aangesproken. 

Na een kennismaking met de bevolking en de hoofdstad trekken we naar de adembenemend mooie binnenlanden. Over brede rivieren met groene oevers, eindeloze rode bauxietwegen en kleine bospaadjes duiken we steeds dieper in het onbekende. We bezoeken watervallen en natuurreservaten, beklimmen een berg en aanschouwen zeeschildpadden terwijl ze hun eieren leggen. Dat men nog steeds nederlands spreekt wordt u duidelijk tijdens de historische tochten tijdens welke de koloniale tijden centraal staan en de hechte connectie met Nederland aan het licht komt.
Zware fietstrajecten worden afgewisseld met boswandelingen, boottochten, lichte fietsroutes langs historische plekken en heerlijk ontspannen in de hangmat.
Met een beetje geluk zijn er talrijke bosbewoners te bewonderen, zoals apen, kaaimannen, ara's, slangen, luiaards, pekaries etc. 


Suriname actief PLUS

21 daagse reis


Indien u nog een paar dagen wilt toevoegen aan uw reis, bestaat er de optie om het resort Palumeu te bezoeken. U ontdekt het diepe Amazone regenwoud in het gebied van de Trio en Wayana indianen en verblijft in de jungle lodge Palumeu aan de Tapanahony rivier naast het indianendorp met dezelfde naam. Een ideale vakantie voor natuurliefhebbers, waar brulapen en vogels een nieuwe dag aankondigen. De indrukwekkende stroomversnellingen, flora en fauna van het Amazonewoud zullen u zeker fascineren.