Skip to main content
boot-slide
De leukste fietsvakanties voor jong & oud
de-waard-home
Met overnachting in 6-persoons tenten
passau
Passau_6

6 Tips om uw fiets te onderhouden

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw fiets in goede staat blijft:

  1. Controleer regelmatig de lucht in uw banden. Zorg ervoor dat ze op de juiste druk zijn, zodat uw fiets gemakkelijk te besturen is en u niet teveel energie hoeft te steken in het fietsen.
  2. Maak regelmatig uw ketting schoon en smeer deze in. Een droge ketting kan gaan roesten en kan leiden tot problemen met de versnellingen.
  3. Controleer de remmen regelmatig. Zorg ervoor dat ze voldoende grip hebben en dat de remblokken niet te ver afgesleten zijn.
  4. Controleer de spaken van je wielen regelmatig. Als een spaken te los of te strak is, kan dit leiden tot problemen met de balans van uw wielen.
  5. Maak uw fiets regelmatig schoon, vooral na een regenbui of als je door modder of vuil hebt gefietst. Dit zorgt ervoor dat je fiets langer meegaat en er beter uitziet.
  6. Als u lange afstanden fietst of regelmatig in slecht weer fietst, is het aan te raden om je fiets af en toe naar een fietsenmaker te brengen voor een onderhoudsbeurt. Zo kunnen eventuele problemen op tijd worden opgelost voordat ze erger worden.