Heel goed bekend in Nederland en in België is de vallei van de Altmühl. Deze uniele streek in het hart van Beieren is ideaal om heel wat interessante stadjes te ontdekken. Je fietst delen langs de Altmuhl en delen langs de Donau. Hoe afwisselend wil je het hebben!!

Voor deze prettige en vlot lopende fietstocht ga je niet alleen fietsen langs de rivieren, maar hou je ook nog voldoende tijd over om rond te neuzen in de onbekende stadjes. Veel van deze kleinoden werden aan het eind van WO II gespaard van het bombardement van de geallieerden en alle bezienswaardigheden zitten geconcentreerd in de nog grotendeels ommuurde Altstadt. Een (fiets)wandeling voert je in deze cultuurstadjes met zuiderse flair langs rijzige patriciërshuizen, pleintjes met sculpturen of fonteinen, smalle steegjes, het Altes Rathaus en de onvermijdelijke terrasjes. Je ontdekt er een streek met aanzienlijke cultuurhistorische rijkdom, met als tegengewicht een interessante wijn- en biercultuur. Fiets-Fun is er wederom in geslaagd om 3 leuke en verschillende campings te contracteren. Alle 3 met hun eigen kenmerken.


De aankomstdag is op zaterdag en de fietsdagen tussen de 3 campings zijn op: maandag, woensdag en vrijdag.

Vanuit iedere camping zijn er tevens nog 1, 2 of 3 rondroutes gemaakt waar u gebruik van kunt maken.

Fiets-cottage arrangement
In de voorzomer (van 30 maart tot 21 juni 2019) is deze trektocht te boeken als 8 of 15 daagse fiets-cottage arrangement.

Tijdens het 8-daagse fietsarrangement verblijft u telkens 2 of 3 nachten op de drie verschillende campings.
Tijdens het 15-daags kampeerarrangement hebt u lekker de tijd om leuke dingen te doen want u verblijft voor langere tijd, vier en soms vijf dagen, op elk van de drie campings in geriefelijke cottages. Heerlijk comfortabel!

Om een betere indruk van de campings te krijgen kunt u hierboven op het balkje 'Overnachtingen ......' klikken.

Beieren, 2019

Vanaf 30 maart tot en met 21 juni
Cottage 2 personen 3 personen 4 personen 5 personen
€ 459,00 € 349,00 € 294,00 € 262,00
  1. U bent aansprakelijk voor schade aan of verlies van de fietsen. Sluit eventueel een goede reisverzekering af. Soms worden de fietsen aan het eind van de reis op vrijdagavond al opgehaald.
  2. De week loopt (in principe) van zaterdag 14.00 uur tot zaterdag 10.30 uur.
  3. Het tarief is inclusief fietsroutes, campinggelden en bagagevervoer (maximaal 2 stuks per persoon) bij de trektocht.
  4. Het tarief is exclusief handdoeken en beddengoed.

Kortingen

De kortingen gelden al bij 1 vol betalende deelnemer.
  • Voor de prijs van de 15-daagse tocht neemt u 2x de prijs van de 8-daagse tocht, maar op de 2e week krijgt u dan 15% korting.
  • Kinderen tot 5 jaar (0-4 jaar) bij aanvang v/d reis krijgen een korting van 25%
  • Kinderen tot 11 jaar (5-10 jaar) bij aanvang v/d reis krijgen een korting van 10%

Toeslagen

  • Het tarief is exclusief boekingskosten van € 22,50 per boeking
  • Het tarief is exclusief schoonmaakkosten van € 25,00 per boeking

Extra's

U kunt de volgende extra's bij uw vakantie bestellen
Huur heren-, dames-, kinderfiets met versnelling per week € 90,00
Huur elektrische fiets (E-Bike) per week € 180,00
Huur trailerbike (voor kinderen van 4-7 jaar) per week € 75,00
Huur kinderfietskar (voor 2 babies of peuters) per week € 75,00
Huur tandem of kindertandem per week € 164,00
Huur mountainbike per week € 115,00
Huur fietsstoeltje voor/achter op de fiets per week € 30,00
Huur kinderbedje met matras per week € 30,00
Huur kinderstoel per week € 30,00
Fietstassen per week € 15,00

Accommodatie

Dietfurt- 7 Täler Campingplatz

In Dietfurt, Beieren vindt u de prachtige, kleinschalige 7 Täler Campingplatz, gelegen aan een rivier/beek. U vindt hier gegarandeerd rust, ruimte en vrijheid. Kleinschalige camping biedt plaatsen met schaduw, zonder schaduw en met enige schaduw. Met ruim opgezette kampeerplaatsen is het mogelijk om op een rustieke en aangename wijze te kamperen. Het haastige leven maakt even plaats voor het beleven en genieten van natuur en rust. Op deze camping moet of hoeft u helemaal niets.

http://www.camping-ottmaring.de/

Ingolstadt-Waldcamping Auwaldsee

Waldcamping Auwaldsee ligt op idyllische plek aan de rand van Oberbayerns hoofdstad Ingolstadt. Deze camping aan de Auwaldersee is gescheiden door het fiets-wandelpad rond het meer.

Bij de receptie met geïntegreerde shop kunt u nu niet alleen uw levensmiddelen, verse broodjes, kranten en dranken kopen, maar ook het gewilde Coffee-to-go. Voor de doorreis, voor uw stadsbezichtiging of als u niet uw eigen koffiezetapparaat bij de hand heeft, hier staat altijd een verse kop koffie klaar!

In het Auwalder meer, welke vanwege de vorm en kleur ook wel door de gasten "Blauwe lagune" wordt genoemd, kunnen uw kinderen lekker zwemmen, vissen en in een bootje varen. Op de camping kun je midgetgolfen, boot huren, tafeltennissen, skelters huren, zwemmen in het meer og lekker relaxen op de ligweide. Ook een kinderspeelplaats met mooie speeltuin voor de kleintjes ontbreekt niet.

De omgeving van Ingolstadt heeft veel te bieden: Wandelen in het nabijgelegen Altmühltal, de historische stad Ingolstadt met de mooie "Biergarten" en interessante musea, maar ook een bezoek aan de fabriek van Audi is zeker de moeite waard.

Na een vermoeiende dag kunt u heerlijk ontspannen in de "Donauthermen Wannemar" met een sauna, massageruimte of lekker eten in het echt Beiers restaurant „Auwaldsee“ met een grote gezellig Biergarten direct naast de camping.

Liefdevol gerestaureerde burgerhuizen met fraaie gevels, statige stadspoorten, trotse torens en imposante vestingwerken bepalen het stadsbeeld van Ingolstad. Restaurants, kunst en evenementen brengen leven in de binnenstad en maken winkelen tot een waar genoegen. De rivier de Donau loopt door de stad heen.

http://www.azur-camping.de/nl/campings/ingolstadt

Kipfenberg-Camping Altmuhltal

Deze camping in Kipfenberg ligt midden in het natuurpark Altmühltal.

Een ideale bestemming om te kanoën door het kleurrijke landschap van het Altmühltal. U kunt direct vanaf de aanlegsteiger op de camping wegpeddelen. Wandelen en fietsen door de prachtige natuur, genieten van de heerlijke keuken in Beieren of gezellig iets drinken in een van de vele “Biergärten” zijn maar een paar van de vele mogelijkheden die u hier worden geboden.

De camping ligt op loopafstand van het gezellig dorp met zijn vakwerkhuizen en meerdere restaurants. Het sanitair is helemaal nieuw in 2019. Brood service, klein restaurantje en een kleine winkel op de camping maken het helemaal compleet.

http://www.azur-camping.de/nl/campings/altmuehltal

Er zijn nog geen reviews voor deze reis.