Fietsen over rustige wegen, door de natuur, vele waterpartijen en door rustieke dorpjes. Op een klein stukje na kunt u fietsen door het landelijke Brandenbrug dat niet voor niets hard op weg is om fietsregio nummer 1 van Duitsland te worden. Bij Potsdam neemt u een stukje Berlijns grondgebied mee voordat u via de Döberitzer Heide weer terugkeert naar uw startlocatie in Dallgow.

Informatie rondom Berlijn

Dag 1: Individuele aankomst Dallgow, Berlijn

U verblijft uw eerste nacht in dit gezellige familiepension Sperlingshof. Het ligt aan de westkant van Berlijn in de wijk Dallgow. U krijgt hier de eventueel gehuurde fietsen aangeboden en de uitgebreide routebeschrijvingen.

Dag 2: Dallgow - Wandlitz

Afstand: 57 km

Op de eerste fietsdag neemt u de Muurroute. Waar eens de muur stond loopt nu een fietspad. Langs het pad zijn betonnen paaltjes en gerns stenen de laatste getuigenis van de scheiding van Brandenburg en West-Berlijn. U fietst tot aan de Havel tot de grenspost. Hier voelt u nog het verleden van de grens. De dag eindigt aan het Wandlitzer Meer, waar ook uw hotel gelegen is.

Dag 3: Wandlitz - Fredersdorf

Afstand: 47 km

Vandaag begint de fietstocht door Wandlitz, de woonplaats van Eric Honecker. Daarna fietst u door een prachtige beukenwoud over een fijn fietspad. Eenmaal uit het bos volgt de route een tijdje de Europa-fietsroute R1. U fietst door Bernau, met zijn historisch centrum. In Börnicke moet u het kasteel en het bijbehorend meertje even bezoeken. Zeker de moeite waard. Via Birkholz en Blumberg komt u uit bij de Krummensee waar hotel Flora uw eindbestemming is.

Dag 4: Fredershof - Königs Wusterhausen

Afstand: 59 km

U fietst in het merengebied ten zuiden van Berlijn met de Kalksee, Flakensee, Dämeritzsee, Kleiner en Großer Müggelsee, Seddinsee, Langer See en Krossin See. Bij de Großer Müggelsee splitst de route zich. U kunt er voor kiezen om over de Bürgerheide naar Wendenschloss te fietsen en daar een oversteek te maken met het pontje of u fietst verder langs het meer naar Köpenick om daarna ook het pontje te nemen. Via Grünau fietst u door naar uw hotel in Königs Wusterhausen.

Dag 5: Königs Wusterhausen - Großbeeren

Afstand: 37 km

In Königs Wusterhausen kunt u eerst nog een bezoek brengen aan het kasteel of de suikerbakkerij om daarna tijdens het fietsen het kasteel van Friedrich Wilhelm I te bezoeken. Langs het Nottekanaal fietst u vervolgens naar Mittenwalde. De 13e eeuwse kerk kunt u niet missen. Via de Rangdorfer See en Diedersdorf komt u vervolgens in Grossbeeren met zijn vele Pruisische tradities.

Dag 6: Großbeeren - Dallgow

Afstand: 58 km

De laatste fietsdag is opnieuw langs de Muurroute. Er volgt een mooi bosrijk stuk langs het Teltowkanaal. De Königsweg trekt een lange rechte lijn door het bos tot de wijk Babelsberg aan de Griebnitzsee in Potsdam. Via de Havel-Radweg komt u weer bij pension Sperlingshof.

Dag 7: Dallgow - Individuele terugreis of verlenging

Einde van de fietsvakantie.

Rondom Berlijn 2019; 7 dagen 6 nachten.

Laag seizoen tarief met aankomst op: 13 april, 20 april, 27 april, 04 mei, 11 mei, 18 mei, 25 mei, 01 juni, 08 juni, 15 juni, 22 juni, 31 augustus, 07 september, 14 september, 21 september, 28 september
per persoon € 532,00
Hoog seizoen tarief met aankomst op: 29 juni, 06 juli, 13 juli, 20 juli, 27 juli, 03 augustus, 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus
per persoon € 609,00

Inclusief:

6 nachten met ontbijt in alle hotels,

Alle kamers met douche en toilet,

Bagagetransport van hotel naar hotel

Informatiemateriaal over de tour:

Fietskaarten met gemarkeerde dagtochten

Tourboek met tourbeschrijving en informatie over interessante plaatsen

Outdoor GPS-apparaat met gebruikershandleiding in bruikleen

Parkeren in Dallgow


Exclusief:

Heen en terug reis

Eventuele verzekeringen

Diners, lunch en drankjes

Half pension is mogelijk. Toeslag is per persoon is €135,-

Toeslag 1 pers. kamer is €99,-


Kortingen

De kortingen gelden al bij 1 vol betalende deelnemer.
  • Kinderen tot 2 jaar, bij aanvang van de reis krijgen een korting van 40%.
  • Kinderen van 2 tot 10 jaar, bij aanvang van de reis krijgen een korting van 25%.
  • Kinderen van 10 tot 15 jaar, bij aanvang van de reis krijgen een korting van 10%.

Toeslagen

  • Het tarief is exclusief boekingskosten van € 22,50 per boeking

Extra's

U kunt de volgende extra's bij uw vakantie bestellen
Huur heren-, dames-, kinderfiets met versnelling per week € 85,00
Huur elektrische fiets (E-Bike) per week € 210,00
Huur trailerbike (voor kinderen van 4-7 jaar) per week € 70,00
Huur kinderfietskar (voor 2 babies of peuters) per week € 70,00
Huur mountainbike per week € 105,00
Huur fietsstoeltje voor/achter op de fiets per week € 30,00
Huur kinderstoel per week € 30,00

Accommodatie

Hotel in Dallgow

U verblijft uw eerste nacht in dit gezellige familiepension. Het ligt aan de westkant van Berlijn in de wijk

Dallgow. U krijgt hier de eventueel gehuurde fietsen aangeboden en de uitgebreide routebeschrijvingen.

Hotel in Fredersdorf

Ons hotel in Fredersdorf is een viersterrenhotel gelegen aan de oostelijke rand van Berlijn. Het hotel is zeer rustig in de natuur gelegen maar toch dicht bij het centrum van Berlijn.

In Hotel Flora is een wellnesscentrum aanwezig. Kom hier helemaal tot rust. Geniet van de sauna, het stoombad en verschillende massages en schoonheidsbehandelingen die hier worden aangeboden. Je kunt de omgeving per fiets verkennen, maar je kunt ook een Trabant Safari ondernemen.

Het restaurant serveert verschillende regionale specialiteiten. Het terras is de ideale manier om van de zomeravonden te genieten met een lekkere biertje of een goed glas wijn.

Hotel in Grossbeeren

Het Hotel Großbeeren, geopend in het voorjaar van 1995, is gelegen in de stad met dezelfde naam, tegenover de zuidelijke poorten van Berlijn. Vlak naast de herdenkingstoren, die ter ere van de gevallen strijders van de Slag bij Großbeeren (1813) werd gebouwd, is hier een kleine schuilplaats gecreëerd die niet alleen is bedoeld voor het onderdak, maar ook voor het algemene welzijn van de gasten tijdens hun verblijf.

Hotel in Königs Wusterhausen

Knus hotel in Königs Wusterhausen. De kamers zijn prima verzorgt met wc en bad of douche op de kamer. Het ontbijt is erg goed. In het dorp zelf kunt u ook nog een bezoek brengen aan de suikerbakkerij of aan het kasteel.

Hotel in Wandlitz

Dit 4 sterren hotel is gelegen op ongeveer 30 kilometer van Berlijn. De rustige omgeving rond het Wandlitz- en Liepnitzsee nodigt u uit om er wat langer te verblijven. Het ontbijt is in buffetvorm met veelal streekproducten.

De kamers zijn voorzien van douche/bad en WC.

Er zijn nog geen reviews voor deze reis.