De legende van het Trasimeno-meer


In het nabij gelegen dorp Sant'Arcangelo moet u eens één van de unieke gerechten van deze streek proberen. Bijvoorbeeld een paddestoelengerecht à la Trasimeno.
Leuk voor kinderen is het dierenpark Città della Domenica bij Perugia. Hoewel in het meer geen monsters huizen, kent het toch een legende: een liefdesverhaal met tragisch einde. Deze legende wordt tot op de dag van vandaag nog steeds overgedragen door de plaatselijk vissers.


Trasimeno, het vierde na grootste meer van Italië is vernoemd naar de zoon van de Etruskische koning Tirreno die regeerde over de regio. Op een dag zag de koningszoon een nimf baden. Haar naam was Agilla; het dorpje Agello, in de buurt van het Trasimeno-meer, draagt nog steeds haar naam.

Koning Tirreno was eerst bijzonder terughoudend over de liefde tussen de twee tortelduifjes, maar na enige tijd gaf hij toch de toestemming aan zijn zoon en Agilla om te trouwen.

Maar het geluk van het koppel duurde slechts een dag. De dag na het huwelijk ging Trasimeno baden in het meer. Agilla zag hoe hij zich onder water dompelde en bleef kijken vanuit haar tentje op de oever, maar de jongeman kwam niet meer boven. Sinds die dag wachtte Agilla op de terugkeer van haar geliefde, ze bleef hem doorlopende zoeken. Ze sleet al de dagen van haar leven op een boot in het midden van het meer, op zoek naar het gezicht van haar man Trasimeno.

Vanaf dat moment werd het meer Het Trasimeno-meer genoemd. De plaatselijke vissers zeggen dat ze tijdens de zomer, als de wind vanuit Toscana waait, nog steeds het melancholische gejammer van de nimf Agilla horen.

Fiets-hotel arrangementen
Deze trektocht kan in de zomer als een 8- of 15 daags fiets-hotel arrangement geboekt worden.
Tijdens het 8-daagse fietsarrangement verblijft u telkens 2 of 3 nachten in de drie verschillende hotels.
Tijdens het 15-daags hotelarrangement hebt u lekker de tijd om leuke dingen te doen want u verblijft voor langere tijd, vier en soms vijf dagen, in elk van de drie hotels.
De eerste fietsdag van hotel 1 naar 2 is op maandag. Op woensdag fietst u naar de 3e hotel en op vrijdag fietst u terug naar het hotel waar u bent begonnen.

Vanuit ieder hotel zijn er tevens nog 1, 2 of 3 rondroutes gemaakt waar u gebruik van kunt maken.

Speciale aanbieding voor 2019: 15% korting op de 2e fiets week!!

Rond het meer van Trasimeno 2019; in 1 of 2 weken.

Laag seizoen tarief met aankomst op: 02 maart, 09 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart, 06 april, 13 april, 20 april, 28 september, 05 oktober, 12 oktober, 19 oktober
per persoon € 399,00
Tussen seizoen tarief met aankomst op: 27 april, 04 mei, 11 mei, 18 mei, 25 mei, 01 juni, 08 juni, 15 juni, 22 juni, 31 augustus, 07 september, 14 september, 21 september
per persoon € 450,00
Hoog seizoen tarief met aankomst op: 29 juni, 06 juli, 13 juli, 20 juli, 27 juli, 03 augustus, 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus
per persoon € 525,00

Het is mogelijk om uw vakantie te verlengen met extra nachten. Kosten per nacht zijn €44,- per persoon. Family kamers zijn op aanvraag te verkrijgen.

Kinderkorting (3e en 4e persoon in een kamer met twee volwassenen):

Inclusief:
7 overnachtingen met ontbijt.

Bagagetransport van hotel naar hotel.

8-dagen-service telefoon.


Exclusief:

Lunches en diners.

Extra nachten indien wenselijk.

Heen en terugreis.

Eventuele verzekeringen.

Fietshuur.

Kortingen

De kortingen gelden al bij 1 vol betalende deelnemer.
  • Kinderen van 0 tot 5 jaar, bij aanvang van de reis, krijgen een kinderkorting van 25%
  • Kinderen van 5 tot 11 jaar, bij aanvang van de reis, krijgen een kinderkorting van 10%

Toeslagen

  • Het tarief is exclusief boekingskosten van € 22,50 per boeking

Extra's

U kunt de volgende extra's bij uw vakantie bestellen
Huur heren-, dames-, kinderfiets met versnelling per week € 95,00
Huur elektrische fiets (E-Bike) per week € 210,00
Huur trailerbike (voor kinderen van 4-7 jaar) per week € 80,00
Huur kinderfietskar (voor 2 babies of peuters) per week € 80,00
Huur tandem of kindertandem per week € 164,00
Huur mountainbike per week € 115,00
Huur fietsstoeltje voor/achter op de fiets per week € 30,00
Fietstassen per week € 15,00

Accommodatie

Hotel in Castiglione del Lago - Hotel Aganoor

Hotel Aganoor is gelegen midden in het stadje Castiglione del Lago. Een knus family hotel met maar 11 kamers. Het ontbijt is traditioneel en de service is ongekend. De kamers hebben een toilet en douche op de kamer. Ook is het mogelijk om een family kamer te boeken.Een bezoek aan de oude stad gaat u natuurlijk maken.

Hotel in Pasignano sul Trasimeno - Hotel Cavalieri

In het hart van Pasignano sul Trasimeno, stad van kunst en geschiedenis, staat dit prachtige hotel gevuld met charme en is de perfecte plek voor ontspanning. De met bloemen versierde pleinen, de fraaie jachthaven en monumentale panden brengen u gelijk in de vakantie spanning. Het hotel ligt op loopafstand van de oevers van het meer en het centrum. De 30 kamers zijn uitgerust met: tv, gratis WiFi, telefoon, badkamer en toilet.

Hotel in San Feliciano sul Trasimeno - Hotel le Tre Isole.

De gezellige omgeving van het hotel Le Tre Isole is ideaal voor een ontspannen verblijf te midden van de natuur rond het meer, een regio met meerdere charmes. De warme sfeer en de speciale aandacht van Michelle en Cinzia, de uitbaters, zal u inderdaad verrassen. Hotel Le Tre Isole biedt sinds 1865 onderdak aan reizigers en is gelegen vlakbij de oevers van het meer. Genietend bij het mooi zwembad op het terras en uitzicht op Trasimeno Lake kunt u proeven van de verschillende lokale producten.

Er zijn nog geen reviews voor deze reis.