Bretagne is een schiereiland en bestaat uit de departementen Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. De kilometers lange kustlijn van Bretagne wordt gekenmerkt door grote stenen, baaien, ruige rotskusten, zandstranden en een prachtige binnenland. In Bretagne heerst een zacht zeeklimaat en het is er in de zomer dan ook erg aangenaam. Het binnenland van Bretagne bestaat uit (oer)bossen, weilanden en groene heuvels.

Vakantie in Bretagne zal u zeker niet tegenvallen. De 1200 km lange kustlijn bestaat uit baaien met brede stranden en ruige rotsen. U vindt er schilderachtige haventjes vol kleurrijke vissers-bootjes.

Tussen land en zee bieden de Smaragdkust en de omgeving een veelvoud aan natuurlijke en culturele rijkdommen zoals in Saint-Malo, Cancale, Mont St-Michel, Fort La Latte en Cap Fréhel. de Côte d'Emeraude, tussen La Merveille (de Mont Saint-Michel) en la Cité corsaire (Saint-Malo, het piratenbolwerk). Dat levert spectaculaire tochten langs de kust op, in de zilte zeelucht, met onderweg schitterend erfgoed om te bekijken, oesters en mosselen voor de maaltijd en vestingen om in rond te dwalen

Binnen de hoge muren van de vesting Dinan is het alsof u de Middeleeuwen binnenstapt. De stad ligt tegen een helling langs de rivier de Rance en heeft nog drie kilometer muren, vier indrukwekkende poorten, vijftien torens en een wirwar aan geplaveide straatjes met vakwerkhuizen. Een bezoek mer dan waard.

Camping La Hallerais, gelegen aan de rand van de Rance-vallei, is gelegen in een bloemrijke en groene omgeving van 7 hectare, nabij het beroemde middeleeuwse stadje Dinan. Gewaardeerd om zijn rust en uitstekende locatie, is camping La Hallerais een ideaal vakantieoord voor ontspanning en om de wonderen van de regio te ontdekken.

Camping Domaine les Peupliers in Tinténiac is een rustige camping gelegen tussen Rennes en Saint-Malo, gelegen aan een kleine beek. Er zijn 93 plaatsen verdeeld over 5 hectare rond 2 vijvers en een 16e-eeuws herenhuis. De camping beschikt over een speeltuin, buitenzwembad en sportterrein. Koken hoeft niet altijd, want op de camping is een restaurant aanwezig. Op de camping kunt u natuurlijk ook terecht voor vers brood.


Camping Baie Du Mont St. Michel in Baguer Pican is gelegen midden in de natuur, aan de oevers van een meer. De camping heeft 2 verwarmde zwembaden met glijbanen, 2 peuterbaden en een spa-ruimte met massagestralen voor een totale ontspanning. Tevens is er een restaurant, ping-pongtafels, tennisbaan, voetbalveld, jeu-de-boules en kinderspeeltuin. Binnen kunt u boeken lenen om even weg te dromen.  • Fiets-kampeer arrangementen

Deze trektocht kan in de zomer als een 8- of 15 daags fiets-kampeer arrangement geboekt worden.
Tijdens het 8-daagse fietsarrangement verblijft u telkens 2 of 3 nachten op de drie verschillende campings.
Tijdens het 15-daags kampeerarrangement hebt u lekker de tijd om leuke dingen te doen want u verblijft voor langere tijd, vier en soms vijf dagen, op elk van de drie campings.
De eerste fietsdag van camping 1 naar 2 is op maandag. Op woensdag fietst u naar de 3e camping en op vrijdag fietst u terug naar de camping waar u bent begonnen.

Vanuit iedere camping zijn er tevens nog 1, 2 of 3 rondroutes gemaakt waar u gebruik van kunt maken.

Speciale aanbieding voor 2019: 25% korting op de 2e fietsweek!!

Een fietsvakantie in Frankrijk reserveren en daarna een tent huren op één van de campings is natuurlijk ook mogelijk. Meer informatie omtrent kamperen in Frankrijk vindt u bij: tent huren.

Fietsvakantie Bretagne 2019: Land van de zee.

Laag seizoen tarief met aankomst op: 22 juni, 24 augustus
4 persoons tent 2 personen 3 personen 4 personen
€ 360,00 € 299,00 € 269,00
6 persoons tent 4 personen 5 personen 6 personen
€ 279,00 € 238,00 € 209,00
Tussen seizoen tarief met aankomst op: 29 juni, 06 juli, 17 augustus
4 persoons tent 2 personen 3 personen 4 personen
€ 427,00 € 329,00 € 291,00
6 persoons tent 4 personen 5 personen 6 personen
€ 304,00 € 259,00 € 232,00
Hoog seizoen tarief met aankomst op: 13 juli, 20 juli, 27 juli, 03 augustus, 10 augustus
4 persoons tent 2 personen 3 personen 4 personen
€ 499,00 € 388,00 € 336,00
6 persoons tent 4 personen 5 personen 6 personen
€ 373,00 € 304,00 € 258,00

Alle prijzen zijn per persoon en per week in euro’s.

Het tarief is inclusief fietsroutes, gasverbruik, elektriciteit, koelkast, campinggelden en bagagevervoer (maximaal 2 stuks per persoon) bij de trektocht.

Het tarief is exclusief toeristenbelasting (ter plekke te voldoen).


  1. De week loopt van zaterdag 14.00 uur tot zaterdag 10.30 uur.
  2. U bent aansprakelijk voor schade aan of verlies van de fietsen. Sluit eventueel een goede reisverzekering af. Soms worden de fietsen aan het eind van de reis op vrijdagavond al opgehaald.

Kortingen

De kortingen gelden al bij 1 vol betalende deelnemer.
  • Voor de prijs van de 15-daagse tocht neemt u 2x de prijs van de 8-daagse tocht, maar op de 2e week krijgt u dan 25% korting.
  • Kinderen tot 5 jaar (0-4 jaar) bij aanvang v/d reis krijgen een korting van 30%
  • Kinderen tot 11 jaar (5-10 jaar) bij aanvang v/d reis krijgen een korting van 10%

Toeslagen

  • Het tarief is exclusief boekingskosten van € 22,50 per boeking
  • Het tarief is exclusief schoonmaakkosten van € 25,00 per boeking

Extra's

U kunt de volgende extra's bij uw vakantie bestellen
Huur heren-, dames-, kinderfiets met versnelling per week € 95,00
Huur elektrische fiets (E-Bike) per week € 210,00
Huur trailerbike (voor kinderen van 4-7 jaar) per week € 75,00
Huur kinderfietskar (voor 2 babies of peuters) per week € 75,00
Huur tandem of kindertandem per week € 164,00
Huur mountainbike per week € 115,00
Huur fietsstoeltje voor/achter op de fiets per week € 30,00
Huur kinderbedje met matras per week € 30,00
Huur kinderstoel per week € 30,00
Fietstassen per week € 15,00

Accommodatie

Baguer Pican - Camping Baie du Mont St Michel

Camping Baie Du Mont St. Michel in Baguer Pican is gelegen midden in de natuur, aan de oevers van een meer. De camping heeft 2 verwarmde zwembaden met glijbanen, 2 peuterbaden en een spa-ruimte met massagestralen voor een totale ontspanning. Tevens is er een restaurant, ping-pongtafels, tennisbaan, voetbalveld, jeu-de-boules en speeltuin. Binnen kunt u boeken lenen om even lekker weg te dromen.

Voor de kinderen is er veel te spelen en worden er leuke activiteiten georganiseerd. Het sanitair is sinds kort groten deels vernieuwd. Onze tentplekken hebben voldoende schaduw en zijn dicht bij het strand gelegen.

Camping Baie du Mont St Michel: https://www.camping-doldebretagne.com/nl/

Taden-Camping La Hallerais

Deze kleinere camping gaat voor de perfectie. De tentplekken hebben minimaal 100 m2, er is ruimte om je heen. De eigenaren proberen het iedereen naar de zin te maken en hebben tijd voor hun gasten. ´s Ochtends zijn er warme croissants en tussen de middag zijn er overheerlijke pizzas. Er is een kleine bar aanwezig, jeux de boule baan en een leuk zwembad. De camping heeft geen winkel, maar in het dorp, op wandel afstand, zijn er voldoende mogelijkheden voor de dagelijkse boodschappen.

Camping La Hallerais. www.camping-lahallerais.com

Tinténiac - Camping Domaine Les Peupliers

Er is veel ruimte voor kinderen om te spelen in de bosjes of op het voetbalveldje.

Een echte Must See zijn de 11 sluizen van Hédé-Bazouges en het Canal d'Ille-et-Rance. Hoe overbrug je voor de scheepvaart een hoogteverschil van 27 meter? Het antwoord ligt in een technisch hoogstandje: een serie van 11 sluizen op een traject van iets meer dan 2 km. Het is een bijzonder schouwspel, een convooi van schepen dat deze scheepstrap passeert. Bij Hédé-Bazouges heb je een mooi uitzicht op een aantal sluizen op een rij.

http://www.domainelespeupliers.fr/15/uk-accueil

Er zijn nog geen reviews voor deze reis.