Piemonte; fietsen rond Cuneo en overnachten in tenten.

Per persoon vanaf   € 179,00

Piemonte; fietsen rond Cuneo en overnachten in tenten.

Laag seizoen tarief met aankomst op: 04 juni, 11 juni, 18 juni, 20 augustus, 27 augustus
4 persoons tent 2 personen 3 personen 4 personen
€ 322,00 € 259,00 € 229,00
6 persoons tent 4 personen 5 personen 6 personen
€ 249,00 € 209,00 € 179,00
Tussen seizoen tarief met aankomst op: 25 juni, 02 juli, 13 augustus
4 persoons tent 2 personen 3 personen 4 personen
€ 469,00 € 349,00 € 289,00
6 persoons tent 4 personen 5 personen 6 personen
€ 339,00 € 279,00 € 239,00
Hoog seizoen tarief met aankomst op: 09 juli, 16 juli, 23 juli, 30 juli, 06 augustus
4 persoons tent 2 personen 3 personen 4 personen
€ 483,00 € 375,00 € 323,00
6 persoons tent 4 personen 5 personen 6 personen
€ 374,00 € 314,00 € 264,00

Alle prijzen zijn per persoon en per week in euro’s.

Het tarief is inclusief fietsroutes, gasverbruik, campinggelden, elektriciteit, koelkast en bagagevervoer (maximaal 2 stuks per persoon) bij de trektocht.

Het tarief is exclusief toeristenbelasting (ter plekke te voldoen). Op camping Valle Gesso in Entraque moet u muntjes kopen voor warm water.

  1. De week loopt van zaterdag 14.00 uur tot zaterdag 10.30 uur.
  2. U bent aansprakelijk voor schade aan of verlies van de fietsen. Sluit eventueel een goede reisverzekering af.
  3. Soms worden de fietsen aan het eind van de reis op vrijdagavond al opgehaald.

Kortingen

De kortingen gelden al bij 1 vol betalende deelnemer.
  • Voor de prijs van de 15-daagse tocht neemt u 2x de prijs van de 8-daagse tocht, maar op de 2e week krijgt u dan 25% korting.
  • Kinderen tot 11 jaar (5-10 jaar) bij aanvang v/d reis krijgen een korting van 10%.
  • Kinderen tot 5 jaar (0-4 jaar) bij aanvang v/d reis krijgen een korting van 30%

Toeslagen

  • Het tarief is exclusief boekingskosten van € 25,00 per boeking
  • Het tarief is exclusief schoonmaakkosten van € 30,00 per boeking

Extra's

U kunt de volgende extra's bij uw vakantie bestellen
Huur heren-, dames-, kinderfiets met versnelling per week € 95,00
Huur elektrische fiets (E-Bike) per week € 225,00
Huur trailerbike (voor kinderen van 4-7 jaar) per week € 80,00
Huur kinderfietskar (voor 2 babies of peuters) per week € 80,00
Huur tandem of kindertandem per week € 165,00
Huur mountainbike per week € 115,00
Huur fietsstoeltje voor/achter op de fiets per week € 40,00
Huur kinderbedje met matras per week € 40,00
Huur kinderstoel per week € 30,00
Fietstassen per week € 15,00

Accommodatie

Cuneo - Camping Bisalta

De "Bisalta" camping ligt net buiten het centrum van Cuneo. Omgeven door bossen en omlijst door de prachtige boog van de Maritieme Alpen. Zowel het aantal grote kampeerplekken begrensd door hagen, en de faciliteiten van de camping, maakt het de perfecte plek voor een langer verblijf. Zo biedt de camping een breed scala aan faciliteiten, namelijk een mooi zwembad met een solarium, een tennisbaan, een multi-sportterrein (volleybal / basketbal) en een kinderspeelplaats. Gedurende de hele zomer zullen veel leuke evenementen het verblijf op de camping een geweldige ervaring te maken. De camping is ook de perfecte locatie voor degenen die graag de prachtige omgeving van Cuneo, gelegen op het kruispunt tussen de Alpen en de vlakte, te bezoeken. Cuneo biedt een ruime keuze aan winkels en restaurants; maar het biedt ook een aantal bijzondere culturele en artistieke bezienswaardigheden. Sommige van hen zijn echte juweeltjes, zoals de spinnerij van Caraglio (Il Filatoio di Caraglio); voorheen een zijdefabriek, evenals de beroemde galerijen van Cuneo op slechts enkele kilometers van de camping. Tevens is het leuk om een wandeling te maken op dinsdag wanneer er de wekelijkse markt in de stad is.

Camping Bisalta: www.cuneocamp.it

Entraque - Campeggio Valle Gesso

Camping 'Valle Gesso' ligt in Entracque en grenst aan het nationale Park van de Maritieme Alpen. Dit park is het grootste beschermt gebied in de Piemonte en tevens het grootste park van Italië. De omgeving leent zich uitstekend om watervallen, riviertjes, rotsen, paden en alpenweiden te bewandelingen of klimtochten te maken.

Deze mooie omgeving wat ooit een koninklijk jachtgebied was, heeft een weelde aan Botanische flora, De invloeden uit de bergen en de zee bij de Cote d'Azur is uniek, daardoor kunt u planten tegenkomen die nergens anders bloeien. Ook is het goed mogelijk dat u vossen, wilde zwijnen, berggeiten en de schuchtere hermelijnen en marmotten tegen komt.

In de blauwe lucht vliegen onder meer adelaars, buizerds, valken en torenvalken. Op de fiets en mountainbikes zijn er veel routes te gaan. Op een paar kilometer van de camping kunt u genieten van de heetwaterbronnen Terme van Valdieri..

Deze bronnen zijn bekend en beroemd geworden door de, van oudsher Koninklike familie van Savoye, die dit gebied met hun talrijke bronnen gebruikte om te jagen en vissen.Op de route naar deze Terme volgt u de rivier de Gesso welke vol ligt met grote keien waarop kinderen kunnen spelen en u heerlijk kunt 'ootje baden'!

Campeggio Valle Gesso: www.campingvallegesso.com


Peveragno - Camping Il Melo

Er was eens een veld vol appelbomen op de heuvels rondom Cuneo… vandaag staat er op die zonnige hoogte, Camping Il Melo.

Volop in het groen op 640 meter boven de zeespiegel verwelkomt zij u aan de voet van de berg Bisalta en op loopafstand van het dorp Peveragno. De camping biedt een oase van rust en stilte aan voor diegenen die van de natuur, wandelingen en relax houden. Het is inderdaad een ideaal vertrekpunt om op korte rij afstand de omliggende natuurparken, de thermen en de ski-stations te bereiken (Lurisia, Prato Nevoso, Artesina, Limone Piemonte). Leuk in de winter, maar even zo leuk in de zomer.

Camping Il Melo: www.campingilmelo.it

Voor deze reis zijn 5 reviews geschreven.
Piemonte; fietsen rond Cuneo, IT2.

augustus 2018

We hebben deze fietsvakantie in de zomer van 2018 gedaan met ons gezin met 4 kinderen.

We hebben er enorm van genoten. Prachtige fietstochten en hele mooie natuur. Wij fietsten met 2 kinderen op een aanhangfiets en 1 op een zitje en dan was het af en toe best pittig om de heuvels op te komen, maar het was wel een hele kick om daarna met elkaar af te dalen in de steeds weer prachtige omgevingen. Alle campings zijn klein, ieder met hun eigen sfeer, maar allen hadden wel iets leuks.

Het bagagevervoer was goed geregeld, koelkast is super met het fijne weer, maar de tent is niet superruim met 4 kinderen.....maar we zijn dan ook geen doorgewinterde camping-gangers. Het aanbod om er een koepeltent bij te plaatsen maakte veel goed.

Een fietsvakantie als gezin is erg goed bevallen: het is avontuurlijk, sportief, je komt op plekken waar je anders niet komt, en je maakt leuke dingen mee met elkaar. We hebben inderdaad veel fruit gevonden langs de route en ook veel mooie picknickplekjes gevonden.

Al met al, zijn wij enthousiast! Dit jaar wellicht weer een andere reis van fietsfun proberen.


Alle lof

Zomer 2016

Beste organisatoren, alle lof voor de uitstekend verzorgd week die wij in de Piemonte genoten vanaf 12 juli. Mooie tochten, mooie tenten, goed bagagevervoer; petje af. Tot volgend jaar wellicht.

Eveline


Rond Cuneo

Zomer 2017

Hoi Eddy,

We hebben genoten van weer een fijne fietsvakantie!! Het blijft een heerlijk concept zo fietsen van het ene plekje naar het andere. Prima campings met mogelijkheden tot prachtige wandelingen (Entraque), leuke dorpen/stadje bekijken en zwembad. Wanneer je de tenten op Il Melo met uitzicht op de berg zou kunnen zetten wordt het nog mooier.


Cuneo en omgeving

Juli 2017

Het is ons erg goed bevallen, een fijne manier om met twee kleine kinderen actief op vakantie te zijn. De laatste week in Entracque hebben we volop genoten van de bergen! Een aantal dingen die we je mee willen geven voor een nog aangenamer verblijf: Het bezoek aan de elektriciteitscentrale in Entracque moet gereserveerd worden. De 6 persoonstent in Il Melo staat volop in de zon. Een kwartslag draaien zou het een stuk comfortabeler maken. De camping in Cuneo vonden we naast Entracque ook erg leuk: mooi veldje met de tenten in de schaduw, mooi zwembad, leuk tussen de Italianen (minder Nederlanders) en lekkere dingen te koop bij de receptiewinkel.


Piemonte

Juli

Beste Eddy,

Dank weer voor de mooie vakantie in Italie, Piemonte. Het was wel wat afzien op de 'onderwatertamdem' op de heuvels/bergen, maar we hebben het gered. Verder alles naar wens. Je hebt leuke campings gevonden in Piemonte! Heerlijke ijsjes gegeten en uiteraard ook pizza.

Dank en wellicht ooit tot ziens weer.

Groet,

Paul