Op maar een uurtje rijden van Venetië Airport vind je een regio die alles te bieden heeft, mooie zandstranden, rotsstranden, culturele uitstapjes, historische steden, kastelen, grotten, mijnen, lekkere wijnen, goed eten, onaangetaste natuur , licht glooiende heuvels en hoge bergtoppen? Friuli Venezia Giulia is een van de vijf autonome regio's van Italië met als hoofdstad Triëste. Dit vlakke land in het noorden grenzend aan de voetheuvels van de Alpen en in het oosten met Croatië, bestaat voornamelijk van landbouw en veeteelt waarvan de beroemde San Daniel ham zijn oorsprong ook heeft. Vergeet ook niet dat deze regio uitstekende witte en rode wijnen produceert die al sinds de Middeleeuwen geëxporteerd worden over eerst Europa en later over de hele aardbol. Bij tal van wijnproeverijen kunt u zelf oordelen. Tijdens uw vakantie kunt u natuurlijk ook kastelen bezoeken of grotten ontdekken. Vergeet niet het dorpje Venzone te bezoeken. Dit dorp werd in 1976 compleet verwoest door een aardbeving en is nu weer geheel opgebouwd met de materialen van toen. in het museum kunt u de indrukwekkende beelden zelf aanschouwen. Tijdens de fietsdag tussen Lignano en Aquileia maakt u tevens gebruik van een mooie overtocht. Wij hebben voor u de bootkaartjes al gereserveerd zodat u de oversteek kunt gaan maken. Vlak bij de camping in Aquileia vindt u één van de grootste en rijkste steden van het vroegere Romeinse Rijk. Deze stad werd halverwege de 5e eeuw vernietigd door Attila. Het merendeel van Aquileia ligt nog begraven en vormt derhalve de grootste archeologische reserve in zijn soort.


Deze trektocht kan in de zomer als een 8- of 15 daags fiets-kampeer arrangement geboekt worden.
Tijdens het 8-daagse fietsarrangement verblijft u telkens 2 of 3 nachten op de drie verschillende campings.
Tijdens het 15-daags kampeerarrangement hebt u lekker de tijd om leuke dingen te doen want u verblijft voor langere tijd, vier en soms vijf dagen, op elk van de drie campings.
De eerste fietsdag van camping 1 naar 2 is op maandag. Op woensdag fietst u naar de 3e camping en op vrijdag fietst u terug naar de camping waar u bent begonnen. De overnachtingen vinden plaats in zeer ruime tunnel tenten.

Vanuit iedere camping zijn er tevens nog 1 of 2 rondroutes gemaakt waar u gebruik van kunt maken.

Speciale aanbieding voor 2019: 25% korting op de 2e fiets week!!

Een fietsvakantie in Italië reserveren en daarna een tent huren op één van de campings is natuurlijk ook mogelijk. Meer informatie omtrent kamperen in Italië vindt u bij: Tent huren.

Fietsen in Friuli Venezia Giulia 2019; het pure Italië.

Laag seizoen tarief met aankomst op: 08 juni, 15 juni, 22 juni, 24 augustus, 31 augustus
4 persoons tent 2 personen 3 personen 4 personen
€ 309,00 € 249,00 € 219,00
6 persoons tent 4 personen 5 personen 6 personen
€ 229,00 € 199,00 € 159,00
Tussen seizoen tarief met aankomst op: 29 juni, 06 juli, 17 augustus
4 persoons tent 2 personen 3 personen 4 personen
€ 416,00 € 310,00 € 257,00
6 persoons tent 4 personen 5 personen 6 personen
€ 298,00 € 244,00 € 208,00
Hoog seizoen tarief met aankomst op: 13 juli, 20 juli, 27 juli, 03 augustus, 10 augustus
4 persoons tent 2 personen 3 personen 4 personen
€ 427,00 € 337,00 € 292,00
6 persoons tent 4 personen 5 personen 6 personen
€ 334,00 € 274,00 € 234,00

Alle prijzen zijn per persoon en per week in euro’s.

Het tarief is inclusief fietsroutes, gasverbruik, elektriciteit, koelkast, campinggelden en bagagevervoer (maximaal 2 stuks per persoon) bij de trektocht.

Het tarief is exclusief toeristenbelasting (ter plekke te voldoen) en kosten van boot overtocht tussen Lignano en Aquileia. Deze kosten zijn gemiddeld €20,- per gezin en dienen bij aankomst op de 1e camping contant betaald te worden. De exacte prijs hangt af van leeftijden en vervoermiddel welke gebruikt wordt.


  1. De week loopt (in principe) van zaterdag 14.00 uur tot zaterdag 10.30 uur.
  2. U bent aansprakelijk voor schade aan of verlies van de fietsen. Sluit eventueel een goede reisverzekering af. Soms worden de fietsen aan het eind van de reis op vrijdagavond al opgehaald.
  3. Overnachtingen op deze route vinden plaats in tunnel tenten.
  4. Indien gewenst is het mogelijk om u te halen en te brengen naar het vliegveld van Marco Polo (Venetië) of Treviso. Voor 1 tot 4 personen is de retourprijs van Marco Polo €330,- en van Treviso is dat €360,-. Voor 5 tot 9 personen is de retourprijs van Marco Polo €350,- en van Treviso is dat €380,-

Kortingen

De kortingen gelden al bij 1 vol betalende deelnemer.
  • Voor de prijs van de 15-daagse tocht neemt u 2x de prijs van de 8-daagse tocht, maar op de 2e week krijgt u dan 25% korting.
  • Kinderen tot 11 jaar (5-10 jaar) bij aanvang v/d reis krijgen een korting van 10%
  • Kinderen tot 5 jaar (0-4 jaar) bij aanvang v/d reis krijgen een korting van 30%

Toeslagen

  • Het tarief is exclusief boekingskosten van € 22,50 per boeking
  • Het tarief is exclusief schoonmaakkosten van € 25,00 per boeking

Extra's

U kunt de volgende extra's bij uw vakantie bestellen
Huur heren-, dames-, kinderfiets met versnelling per week € 95,00
Huur elektrische fiets (E-Bike) per week € 210,00
Huur trailerbike (voor kinderen van 4-7 jaar) per week € 80,00
Huur kinderfietskar (voor 2 babies of peuters) per week € 80,00
Huur tandem of kindertandem per week € 164,00
Huur mountainbike per week € 115,00
Huur fietsstoeltje voor/achter op de fiets per week € 30,00
Huur kinderbedje met matras per week € 30,00
Huur kinderstoel per week € 30,00
Fietstassen per week € 15,00

Accommodatie

Aquileia- Camping Aquileia

De juiste camping voor liefhebbers van outdoor-activiteiten, natuur, kunst en cultuur. Sinds 1957 biedt Camping Aquileia haar gasten rust en ontspanning, temidden van de bomen van het eeuwenoude park.

Camping Aquileia is een strategische plek en een goed uitgangspunt voor dagtochten - ook met de fiets - naar vele plaatsen van historisch en natuurlijk belang.
De camping is gelegen aan de rand van de archeologische zone van het oude Aquileia, een van de belangrijkste steden van het Romeinse Rijk, gesticht in 181 voor Christus en verwoest door Attila in 452 AD en waar nog steeds de sfeer van zijn oude glorie te proeven is.
Wilt u ook naar de zee? In slechts 10 minuten bent u met de auto, het openbaar vervoer of met de fiets bij het beroemde strand van Grado, aan de Adriatische kust.

http://www.campingaquileia.it/

Flambruzzo di Rivignano - Le Fornaci del Zarnic

Fiets-Fun is heel erg blij dat wij onze tenten mogen plaatsen bij Federico Forgiarini op zijn unieke locatie in Flambruzzo di Rivignano. Deze "agricampeggio" is gelegen in een natuurlijke omgeving in een regio die wordt gekenmerkt door waterbronnen langs een wirwar van rivieren, irrigatiesloten, kanalen, in het bijzondere laagland van de regio Friuli, genaamd "Zona delle Risorgive ". Met het project "SCOPRIRE NATURALMENTE" stelt het bedrijf, dat deel uitmaakt van de regionale lijst van educatieve boerderijen, een reeks routes voor die gericht zijn op het bezoek en de kennis van de ecologische bijzonderheden en de natuurlijke, landschappelijke en historische waarden van dit gebied. Het doel is om de educatieve mogelijkheden die dit land te bieden heeft, te implementeren. De routes zijn gericht aan scholen, kinderen en volwassenen, omdat je alleen door in contact te komen met de natuur een echt vriendelijke verbinding kunt bereiken van bewustzijn, behoud en respect voor de omgeving. Het terrein is groot en ruim opgezet voor kampeerders: een groen gebied voor tenten, 7 zitplaatsen geschikt voor grotere campers, douches, terras uitgerust met pergola's en grills en een meer dan uitstekende keuken. Er zijn mogelijkheden om te zwemmen in het rustig kabbelend riviertje welke zijn weg heeft gevonden door de camping; "het zwarte water van de kampeerders", zoals Federico het noemt. Op een korte afstand vindt u het riviertje Tagliamento met mooie zwem plekjes en ook dichterbij zijn er waterpret mogelijkheden in de Stella rivier, ongeveer 150 mtr van de camping.

Een boerderij met de hoofdletter "B" ondergedompeld in een unieke natuurlijke omgeving in een familiale sfeer. De geest die de eigenaar bezielt is niet om klanten te ontvangen, maar vrienden, en als zodanig zul je worden behandeld. Een leerzame locatie voor jong en oud.

http://www.lefornacidelzarnic.it/about/

Lignano Sabbiadoro- Camping Girasole Park Lignano.

De Girasole-parkcamping is een ideaal centrum voor diegenen die een rustige vakantie dicht bij de zee willen doorbrengen. Ondergedompeld in een ontspannend natuurlandschap, is de camping verdeeld in grote schaduwrijke standplaatsen, mooie zwembaden en twee groepen toiletten met warme douches. De camping ligt in Aprilia Marittima, op 2 km van het strand van Lignano Sabbiadoro en op 2,5 km van het centrum. Voor het gemak van de camping gasten rijden er dagelijks gratis pendeldbussen naar het strand, beschikbaar op verzoek van 09.00 tot 19.00 uur. Er zijn veel diensten die er aangeboden worden zoals daar is een bar, broodjeszaak, pizzeria, overdekt restaurant, speeltuin voor kinderen, 4 darts, voetbalveld, beachvolleybal, basketbal en tafeltennis.

In de week van 24-07 tot 31-07 kan er meer geluidshinder op deze camping zijn dan gebruikelijk vanwege een muziek festival.

http://www.campinggirasole.com/en/

Voor deze reis is 1 review geschreven.
Fantastische reis

Juli 2018

Wat een fantastische week hebben wij gehad!

Dank voor de perfecte organisatie, de heerlijke fietsen en het mooie weer!!

En wauw wat was de actie i.v.m. het reggae-festival snel, echt heel fijn.

Groeten

Wendy