Skip to main content
boot-slide
De leukste fietsvakanties voor jong & oud
de-waard-home
Met overnachting in 6-persoons tenten
passau
Passau_6


Niveaus

U vindt in ons programma fietsreizen van verschillende niveaus, aangegeven in aantal fietsjes.

De lengte van de etappe, het hoogteverschil, het klimaat, al die dingen nemen wij mee in de weging van een reis.

Bij een standplaatsreis kunt u iedere dag kiezen of u wel of niet gaat fietsen.

Bij een trektocht liggen de fietsdagen vast. Ook dat is een factor om rekening mee te houden. Bij sommige reizen kunt u per dag kiezen of u een lichtere of zwaardere tocht fietst.

Zie de tabel hieronder om te bepalen welk niveau geschikt is voor u. Zo te zien wel belangrijk!!

Niveau 1  Voor iedereen
De lichtste fietsvakantie, voor iedereen en alle leeftijden. Over vrijwel vlak terrein, met afstanden tot 40 km. Er hoeft nooit twee dagen achter elkaar gefietst te worden. Geschikt voor fietsen vanaf 3 versnellingen.

Niveau 2  Ontspannen
Rustig en ontspannen fietsen. Afstanden tot 40 km per dag over licht glooiend terrein. Geschikt voor fietsen vanaf 7 versnellingen.

Niveau 3  Licht actief
Ontspannen fietsvakanties met dagafstanden van gemiddeld 45 km. Korte hellingen met hoogteverschillen tot 100 meter komen voor. Geschikt voor fietsen vanaf 21 versnellingen.

Niveau 4  Gemiddeld
Dagafstanden tot 60 km per dag over heuvelachtig terrein met niet te steile en niet te lange hellingen. Soms een korte etappe met iets meer klimwerk. Geschikt voor fietsen vanaf 21 versnellingen.

Niveau 5  Actief
Tochten met dagafstanden van gemiddeld 60 km. Door heuvelachtige gebieden en middelgebergte met af en toe langere en steilere hellingen. Soms een korte etappe met meer klimwerk. Een redelijke basisconditie is noodzakelijk. Geschikt voor fietsen vanaf 21 versnellingen.

Niveau 6  Sportief
Tochten met steilere en langere hellingen dan in niveau 5, die meer kracht en conditie vergen. Het landschap heeft een bergachtig karakter. De etappes zijn circa 80 km lang en kennen langere beklimmingen. Bedoeld voor deelnemers met een goede basisconditie. Geschikt voor SPN3 en racefiets.

Niveau 7  Uitdagend
Tochten met een uitdagend karakter. Etappes van 70 tot 100 km door heuvellandschap en bergen, met elke dag een behoorlijk aantal hoogtemeters. Voor de geoefende fietser met ervaring in de bergen. Geschikt voor SPN3 en racefietsen met bergverzet of triple.

Niveau 8  Pittig
Tochten voor de getrainde renner met bergervaring. Door middel- of hooggebergte en met etappes van gemiddeld rond de 100 km. Geschikt voor racefietsen met bergverzet of triple. Rond de 1000 tot 2000 hoogtemeters.

Niveau 9  Extreem
Tochten door middel- en hooggebergte, de etappes gaan over meerdere cols per dag en zijn minstens 100 km lang. Geschikt voor racefietsen met bergverzet of triple. Bedoeld voor wielrenners. Rond de 1500 tot 3000 hoogtemeters.

Niveau 10  Hors Catégorie
Voor de beslist betere fietser die inspanning als een grote uitdaging ziet. Dagafstanden van 140 km door het hooggebergte vormen geen uitzondering. Voor getrainde wielrenners met ervaring in dit landschap. Rond de 2000 tot 5000 hoogtemeters.