Skip to main content
Male cyclist riding bicycle in mountains.
Group of children during a bike ride in the mountains
Young family with little children at bike trip together in nature.
Young family with little children at bike trip together in nature.
two young bikers enjoying their mountain bikes
senior woman on mountain bike
senior woman on electric mountainbike

Tips om in de bergen te gaan fietsen

Heeft u een reis via Fiets-Fun geboekt en gaat u in de bergen fietsen? Lees dan vooral onderstaande tips:

  1. Zorg ervoor dat u in goede fysieke conditie bent voordat u gaat fietsen in de bergen. De klimmen en afdalen kunnen intens zijn en vereisen veel energie en uithoudingsvermogen.
  2. Zorg ervoor dat uw fiets in goede staat is. Controleer de banden, remmen en versnellingen voordat u vertrekt om ervoor te zorgen dat alles in orde is.
  3. Neem voldoende voedsel en vocht mee op de tocht. De bergen zijn vaak erg warm en je zult extra vocht en energie nodig hebben om uw rit te voltooien.
  4. Zorg ervoor dat u goede fietskleding hebt. Comfortabele, ademende kleding is belangrijk om comfortabel te blijven tijdens het fietsen.
  5. Begin rustig aan. Als u nog nooit eerder in de bergen hebt gefietst, kan het een goed idee zijn om rustig aan te doen en u op te werken naar meer uitdagende routes.
  6. Wees voorbereid op afwisseling. De bergen kunnen onvoorspelbaar zijn, dus zorg ervoor dat u voldoende lagen kleding meeneemt om aan te passen aan veranderende weersomstandigheden.
  7. Wees voorzichtig bij het afdalen. De afdalingen in de bergen kunnen steil en gevaarlijk zijn, dus zorg ervoor dat u uw fiets goed onder controle hebt en voldoende remvermogen hebt.
  8. Neem een kaart of GPS-apparaat mee om u te helpen uw weg te vinden. De bergen kunnen gemakkelijk verwarrend zijn, dus het is belangrijk om te weten waar je heen gaat.
  9. Wees bewust van uw omgeving. Houd rekening met andere fietsers, voetgangers en wilde dieren terwijl u door de bergen fietst.
  10. Geniet van de rit! Fietsen in de bergen kan een geweldige ervaring zijn, dus vergeet niet om te genieten van de prachtige omgeving en de uitdaging van het klimmen en afdalen.