Skip to main content

Als God in Frankrijk; fietsen en kamperen in de Loire

Als God in Frankrijk; fietsen en kamperen in de Loire

Vanaf: € 497,00
Boeken

Als God in Frankrijk; fietsen en kamperen in de Loire

Deze streek heeft véél te bieden. Kastelen, abdijen en kerken in Saumur, Brissac, Montreuil-Bellay en Fontevraud zijn een bezoek meer dan waard. Ook de vele wijnvelden, wijnkelders en proeflokalen wilt u niet missen. Of wat te denken van de Troglodyten (grotten) woningen in Rochemenier, de indrukwekkende dierentuin van Doué de la Fontaine en de vele champignongrotten waar u kunt genieten van een goede maaltijd. Een verblijf in deze regio van Frankrijk zult u niet gauw vergeten.

De routes zijn uitstekend te fietsen door kinderen. Af en toe is het iets steiler, maar dan zijn het korte klimmetjes die eenvoudig overwonnen kunnen worden.

Onze campings bevinden zich in de streek Maine-et-Loire gelegen tussen het Armoricaans Massief en het Parijs Bekken en deel uitmakend van het de Atlantische Loirestreek.

Hoe werkt het?

U fietst van camping naar camping en verblijft in 6 persoons tenten. De sportieve en comfortabele tenten hebben wij vooraf al voor u opgezet. Ze zijn onder meer voorzien van veldbedden met selfinflating matjes, een 3 pits kooktoestel, keukengerei, een koelbox, een koelkast, elektriciteit en een tafel en stoelen. Deze trektocht kan in de zomer als een 8- of 15 daags fiets-kampeer arrangement geboekt worden.

Tijdens het 8-daagse fietsarrangement verblijft u telkens 2 of 3 nachten op de drie verschillende campings. Tijdens het 15-daags kampeerarrangement hebt u lekker de tijd om leuke dingen te doen want u verblijft voor langere tijd, vier en soms vijf dagen, op elk van de drie campings.

De eerste fietsdag van camping 1 naar 2 is op maandag. Op woensdag fietst u naar de 3e camping en op vrijdag fietst u terug naar de camping waar u bent begonnen.Vanuit iedere camping zijn er tevens nog 1, 2 of 3 rondroutes gemaakt waar u gebruik van kunt maken.

Een fietsvakantie in Frankrijk reserveren en daarna een tent huren op één van de campings is natuurlijk ook mogelijk. Meer informatie omtrent kamperen in Frankrijk vindt u bij: Tent en Chalet verhuur.

F

Fietsroute


Gedetailleerde informatie:

Hoogseizoen tarief: 1 mei 2023 – 20 augustus 2023

6-persoon tent  (de prijs is gebaseerd op minimaal 2 personen)
1 week €994,00
2 weken €1687,00

 

Kosten extra personen:

1 week
Leeftijd: 0 – 5 €100,00
Leeftijd: 6 – 12 €210,00
Leeftijd: 13 – 99 €235,00

 

2 weken (inclusief 25% korting)
Leeftijd: 0 – 5 €175,00
Leeftijd: 6 – 12 €367,50
Leeftijd: 13 – 99 €411,25

 

De prijs is gebaseerd op 2 personen en is inclusief:
Schoonmaakkosten
Administratiekosten
GGTO
Calamiteitenfonds

 

Voor iedere extra deelnemer komt er nog bij:
GGTO €10,00
Calamiteitenfonds €2,50

 

Het tarief is inclusief fietsroutes, gasverbruik, elektriciteit, koelkast, campinggelden en bagagevervoer (maximaal 2 stuks per persoon) bij de trektocht.

Het tarief is exclusief toeristenbelasting (ter plekke te voldoen) en is exclusief gebruik warm water.

  1. De week loopt van zaterdag 14.00 uur tot zaterdag 10.30 uur.

Voor de prijs van de 15-daagse reis geldt een korting van 25% op iedere extra deelnemer.

Neemt u niet uw eigen fiets(en) mee op vakantie en zoekt u een specialist in fietsverhuur in de omgeving van de Loire? In dat geval raden wij Saumur Bike Hire van harte aan. Saumur Bike Hire beschikt over gedegen fietsen en accessoires die u nodig heeft voor een avontuurlijke fietsvakantie.

Camping au bord de Loire

De parkachtig aangelegde camping met gevarieerde begroeiing ligt aan de rivier de Loire, vlakbij het historische centrum van Gennes. Er is niet alleen veel ruimte voor kampeerders, maar zelfs je eigen paard kan de wei in. Ook zijn er bijzondere huuraccommodaties zoals bivaktenten op palen, een zeilboot of catamaran. Alle dagen komt een foodtruck langs met wisselende maaltijden als paella, crêpes of pizza’s. Op het gezellige terras kunt u genieten van een drankje of ijsje. Camping Au Bord de Loire is ideaal voor wandelaars en fietsers die onderweg zijn in de Loirestreek. De ligging aan rivier de Loire maakt dit ook een geschikte kampeerlocatie voor watersporters en hobbyvissers.


Camping les Rives du Douet

De camping Les Rives du Douet heeft alle troeven van een verblijf in Anjou: het is er rustig, er kan veel worden ontdekt en dan is er nog die weelderig groene natuur. De camping ligt in de meest befaamde holbewonerszone van Maine-et-Loire. Vlakbij bevinden zich meerdere belangrijke holbewoner-oorden, zoals het Mystère des Faluns, dat u zeker niet mag missen. Gezinnen kunnen ook naar het Bioparc, dat op nauwelijks enkele minuten van de camping ligt.. Vanaf de camping Les Rives du Douet kunt u te voet of met de fiets naar deze mooie bezienswaardigheden. En ook naar het stadscentrum van Doué-la-Fontaine: via het Coulée verte, speciaal voor wandel- en fietsverkeer lang de Douet.


Saumur - Flower Camping Ile d'Offard

Camping L'Île d'Offard, Val de Loire is schitterend gelegen op een eiland in de Loire. In de avonden is het genieten, onder het genot van een lokaal wijntje, van het uitzicht over de Loire naar het prachtig verlichte kasteel aan de overkant. In het stadje Saumur, waar u met de fiets binnen 5 minuten bent, zijn tal van restaurantjes en leuke winkels.