Skip to main content

Fietsvakanties voor jong en oud

Fietsvakantie in België

België is dankzij de combinatie van natuur en cultuur, een fantastische bestemming voor een fietsvakantie. De variatie hier is ongekend, van de vlakke Antwerpse Kempen met zijn mooie plaatsjes en rivieren, tot de ruige Ardennen en de prachtige kust van West-Vlaanderen. Een avontuurlijke fietstoer door de uitgestrekte bossen, met onderweg leuke haltes als een trappistenabdij of een kasteel: u vindt het allemaal in het prachtige België.

 

De Kempen

De groene Kempen lijken wel gemaakt om te fietsen: relatief vlakke paden, adembenemende landschappen: ontdek de diversiteit van de Kempen vanop de fiets. Het uitgebreide netwerk van fietspaden en het overwegend vlakke landschap maken dit ooit zo woeste land bij uitstek geschikt voor een fietstocht. Dus stap op je stalen ros en verken het natuurschoon van de Kempen. Overnachtingen op 3 campings in reeds opgezette Safaritenten.

Luxe kamperen in België

Om luxe te kamperen hoeft u helemaal niet ver te reizen. Kies bijvoorbeeld voor een chalet of ruime safaritent in België. Dan bent u van alle moderne gemakken voorzien, terwijl u wordt omringd door prachtige natuur: duinen, natuurgebieden, de zee of een mooie, historische stad, zoals Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel.

Reistype

Landen

Fietsniveaus

Reisduur

De Belgische Kempen; het stilste stukje België

De groene Kempen lijken wel gemaakt om te fietsen: relatief vlakke paden, adembenemende landschappen: ontdek de diversiteit van de Kempen vanop de fiets. Het uitgebreide netwerk van fietspaden en het overwegend vlakke landschap maken dit ooit zo woeste land bij uitstek geschikt voor een fietstocht. Dus stap op uw stalen ros en verken het natuurschoon van de Kempen. Overnachtingen op 3 campings in een chalet of luxe safaritent.

– Minimum fietsafstand tussen de drie campings zijn: 21, 25 en 29 kilometer.-

-Afstand vanaf Utrecht circa 130 km

Brussel-Brugge

  • 7 dagen/6 nachten, ca. 268km,
  • 32-65 km dagelijks, grotendeels vlak,
  • 4- en 3-sterrenhotels

Safaritent huren op camping De zeven Geitjes, de Kempen

Verscholen in de groene kempen, in het natuurgebied ‘t Schupleer, op de rand van Vorselaar en Herentals kunt u deze charmante camping ontdekken.

Chalet huren op camping Siësta, de Kempen

Camping Siësta, dat midden in de Antwerpse Kempen ligt, is geen standaard vakantiepark. Nee; dit vakantiepark onderscheidt zich in het karakter dat gedurende vele jaren is gevormd waarbij de natuur altijd centraal heeft gestaan.

Safaritent huren op camping Houtum, de Kempen

Camping Houtum vormt de perfecte uitvalsbasis om de prachtige Kempense natuur te verkennen. Ontdek de troeven van de streek op het ritme van de kabbelende Nete. Te voet, met de fiets, de mountainbike of zelfs met de kajak of huifkar.Deze familie camping in Kasterlee is gelegen op 15 km vanaf Bobbejaanland. Een camping met o.a. een groot zwembad en een peuterbad, restaurant, winkel en voetbalveld.