Skip to main content

Fietsvakanties voor jong en oud

Fietsvakantie in Duitsland

Fiets-Fun heeft een afwisselend aanbod van fietsvakanties in Duitsland. Op fietsvakantie? Denk dan eens aan Duitsland! Met een goede infrastructuur, divers landschap, uitgebreid routenetwerk en fietsvriendelijke accommodaties is Duitsland de ideale bestemming voor je volgende fietsvakantie. En het mooiste van alles? Het ligt om de hoek! Op slechts een paar uur reisafstand bevindt je je in een compleet ander landschap en kun je van je vakantie gaan genieten. Maar waar moet je nu heen? Duitsland kent meer dan 200 langeafstandsroutes voor fietsers, elk met zijn eigen hoogtepunten. We zetten de mooiste routes voor je op een rijtje. Veel fietsplezier!

Fietsvakantie Moezel

Tijdens een fietsvakantie langs de Moezel in West-Duitsland verken je de aantrekkelijke streek tussen de historische steden Trier en Koblenz. Door de vele relatief vlakke fietspaden die het stroomgebied van de Moezel volgen, is deze regio prima per fiets te verkennen.

Reistype

Landen

Fietsniveaus

Reisduur

Route Moezel; fiets langs de oogstrelende oever met prachtig uitzicht op de wijnbergen

De Moezel-fietsroute biedt vele spectaculaire uitzichten op de vele bochten van de rivier en de steile wijnbergen, terwijl de route zelf grotendeels vlak langs de oevers van de Moezel loopt.

Trier-Koblenz

  • 6 dagen /5 nachten, ca. 187-203km,
  • 39-53 km per dag, meestal vlakke gebieden,
  • Geselecteerde wijnboeren, in Koblenz een stadshotel

Passau-Wenen

  • 8 dagen/7 nachten, ca. 290 km
  • Dagelijks 40-60 km, grotendeels vlak
  • 4-sterrenhotels