Skip to main content
Male cyclist riding bicycle in mountains.
Group of children during a bike ride in the mountains
Young family with little children at bike trip together in nature.
Young family with little children at bike trip together in nature.
two young bikers enjoying their mountain bikes
senior woman on mountain bike
senior woman on electric mountainbike


Verzekering

Goed verzekerd op reis

Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Daar wilt u van genieten. Toch kan er ook dan wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan bent u uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een Garantie-Annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Garantie-annuleringsverzekering

Als u een vakantie heeft geboekt, bestaat de kans dat u door een onvoorziene omstandigheid niet op reis kunt gaan. Moet u de vakantie annuleren, dan brengt Fiets-Fun u daarvoor kosten in rekening. Deze kunnen oplopen tot 100% van de huursom als de annulering vlak voor de vertrekdatum ligt.

Wat biedt de Garantie-annuleringsverzekering:?

  • annuleringskosten tot 100%
  • volledige vergoeding van de huursom bij voortijdig afbreken van de vakantie, ongeacht het tijdstip van eerder naar huis terugkeren
  • vergoeding van niet gebruikte reisdagen bij ziekenhuisopname

Wat kost de verzekering?
De premie voor de Garantie-annuleringsverzekering bedraagt 6% van de reissom/huursom. De poliskosten bedragen € 3,50 en over premie en poliskosten wordt 21% assurantiebelasting berekend.

De reisverzekering

Het zal u tijdens een vakantie maar gebeuren: u wordt bestolen, krijgt pech onderweg of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten kunt u ontdekken hoe belangrijk een goede reisverzekering is.
De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan zijn verzekerd. Hulpverlening is een belangrijk onderdeel van de verzekering en valt standaard onder de dekking. De kosten die voortvloeien uit deze hulpverlening, zoals repatriëringskosten ten gevolge van ziekte of ongeval van uzelf of in verband met naaste familieleden in Nederland zijn verzekerd.

100% vergoeding van medische kosten gemaakt in het buitenland

Ook met een goede zorgverzekering is het verstandig een reisverzekering af te sluiten:

  • repatriëring wordt ook zonder medische noodzaak vergoed en ook voor meeverzekerde gezinsleden.
  • Het verplichte eigen risico van de Zorgverzekering valt onder dekking van de reisverzekering

Kinderen gratis

Op de reisverzekeringen zijn kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd.

Wat kost de reisverzekering?

Wij adviseren een Aflopende Reisverzekering inclusief dekking voor Geneeskundige kosten en Ongevallen voor € 1,60 per dag voor bestemmingen binnen Europa en landen grenzend aan de Middellandse Zee. Daarbuiten is Werelddekking van toepassing voor € 2,50 per dag.
De poliskosten bedragen € 3,50 en over premie en poliskosten wordt 21% assurantiebelasting berekend.

Wijzigingen voorbehouden

Bovengenoemde premies en dekkingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Fiets-Fun zal alles in het werk stellen eventuele wijzigingen zo snel mogelijk door te voeren op haar site.