Skip to main content
boot-slide
De leukste fietsvakanties voor jong & oud
de-waard-home
Met overnachting in 6-persoons tenten
passau
Passau_6

Wat neem ik mee op fietsvakantie?

Er zijn een aantal belangrijke dingen die u mee moet nemen op een fietsvakantie, afhankelijk van de lengte en de specifieke eisen van de reis:

  1. Een goede fiets: zorg ervoor dat u een fiets hebt die geschikt is voor het soort terrein dat u zult tegenkomen en dat deze in goede staat is.
  2. Een helm: deze is verplicht in sommige landen en is altijd een goed idee om te dragen om uw hoofd te beschermen in het geval van een valpartij.
  3. Reparatie- en onderhoudsmateriaal: neem een paar bandenplakkers, een minipomp, een reserveband en andere kleine reparatie- en onderhoudsmiddelen mee.
  4. Navigatie-apparatuur: neem een kaart mee of gebruik een GPS-apparaat om u te helpen uw weg te vinden.
  5. Waterflessen en voedsel: zorg ervoor dat u genoeg water en voedsel heeft om u te hydrateren en te energieren tijdens de rit.
  6. Kleding: neem kleding mee die geschikt is voor het weer en de omstandigheden waarin u zult rijden, en vergeet niet om extra kleding mee te nemen voor het geval dat u ze nodig hebt.
  7. Een eerste hulp-kit: neem een eerste hulp-kit mee met verband, pleisters en andere noodzakelijke artikelen.
  8. Persoonlijke hygiëne-artikelen: neem een tandenborstel, tandpasta, shampoo en andere persoonlijke hygiëne-artikelen mee.
  9. Geld: neem genoeg contant geld mee voor het geval dat u het nodig heeft om te betalen voor dingen zoals eten, drinken en overnachtingen.