Skip to main content
Male cyclist riding bicycle in mountains.
Group of children during a bike ride in the mountains
Young family with little children at bike trip together in nature.
Young family with little children at bike trip together in nature.
two young bikers enjoying their mountain bikes
senior woman on mountain bike
senior woman on electric mountainbike

Wat neem ik mee op fietsvakantie?

Er zijn een aantal belangrijke dingen die u mee moet nemen op een fietsvakantie, afhankelijk van de lengte en de specifieke eisen van de reis:

  1. Een goede fiets: zorg ervoor dat u een fiets hebt die geschikt is voor het soort terrein dat u zult tegenkomen en dat deze in goede staat is.
  2. Een helm: deze is verplicht in sommige landen en is altijd een goed idee om te dragen om uw hoofd te beschermen in het geval van een valpartij.
  3. Reparatie- en onderhoudsmateriaal: neem een paar bandenplakkers, een minipomp, een reserveband en andere kleine reparatie- en onderhoudsmiddelen mee.
  4. Navigatie-apparatuur: neem een kaart mee of gebruik een GPS-apparaat om u te helpen uw weg te vinden.
  5. Waterflessen en voedsel: zorg ervoor dat u genoeg water en voedsel heeft om u te hydrateren en te energieren tijdens de rit.
  6. Kleding: neem kleding mee die geschikt is voor het weer en de omstandigheden waarin u zult rijden, en vergeet niet om extra kleding mee te nemen voor het geval dat u ze nodig hebt.
  7. Een eerste hulp-kit: neem een eerste hulp-kit mee met verband, pleisters en andere noodzakelijke artikelen.
  8. Persoonlijke hygiëne-artikelen: neem een tandenborstel, tandpasta, shampoo en andere persoonlijke hygiëne-artikelen mee.
  9. Geld: neem genoeg contant geld mee voor het geval dat u het nodig heeft om te betalen voor dingen zoals eten, drinken en overnachtingen.